Αυτή η συνταγή θα σας αποδείξει ότι μια σαλάτα μπορεί να είναι όχι μόνο χορταστική, αλλά και γεμάτη πρωτεΐνη, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα — με λίγα λόγια, ένα ολοκληρωμένο γεύμα στο πιάτο σας.
Υλικά (1 μερίδα)
- 3–4 κούπες πράσινα φυλλώδη λαχανικά της επιλογής μας (iceberg, λόλα, παντζαρόφυλλα, σπανάκι, ρόκα κ.ά.)
- 2 κ.σ. φρέσκο φινόκιο, ψιλοκομμένο
- 5–6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 καρότο, τριμμένο
- 170 γρ. μοσχάρι, ψημένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.σ. flakes κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γ. κουκουνάρι
Για τη σως
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, λίγο αποξηραμένο θυμάρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε το μοσχάρι για περίπου 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, ανάλογα με το πάχος του κομματιού. Αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες για τη σαλάτα.
- Βήμα 2: Πλένουμε και κόβουμε όλα τα υλικά όπως αναγράφονται παραπάνω και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε το ψημένο μοσχάρι.
- Βήμα 4: Προσθέτουμε το τυρί και το κουκουνάρι.
- Βήμα 5: Σε ένα μικρό shaker βάζουμε τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 6: Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 420 kcal
- Υδατάνθρακες: 7,1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 38,9 γρ.
- Λιπαρά: 11,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,4 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI