Οι πιπεριές, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία μας. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α και C, λυκοπενίου και καροτενοειδών. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην αντιγήρανση. Η περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο και καροτενοειδή προστατεύει τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ακόμη, συμβάλλουν στην καλή πέψη και στην υγεία του εντέρου.

Υλικά (2-3 μερίδες)

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα νερό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές. Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί.
  • Βήμα 2: Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και την πιπεριά.
  • Βήμα 3: Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Το φαγητό χρειάζεται 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 360 kcal
  • Υδατάνθρακες: 2,0 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 35,5 γρ.
  • Λιπαρά: 10,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,8 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI