Οι πιπεριές, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία μας. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α και C, λυκοπενίου και καροτενοειδών. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην αντιγήρανση. Η περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο και καροτενοειδή προστατεύει τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ακόμη, συμβάλλουν στην καλή πέψη και στην υγεία του εντέρου.
Υλικά (2-3 μερίδες)
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα νερό
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να ψηθεί απ’ όλες τις πλευρές. Ύστερα, σβήνουμε με το κρασί.
- Βήμα 2: Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και την πιπεριά.
- Βήμα 3: Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Το φαγητό χρειάζεται 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 360 kcal
- Υδατάνθρακες: 2,0 γρ.
- Πρωτεΐνη: 35,5 γρ.
- Λιπαρά: 10,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,8 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI