Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
- 240 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
- 1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
- Για να φτιάξετε το πέστο λιαστής ντομάτας, ανακατέψτε τις λιαστές ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα και 1 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού.
- Απλώστε το πέστο λιαστής ντομάτας σε μια λεπτή στρώση σε ένα φύλλο σφολιάτας.
- Τοποθετήστε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
- Τυλίξτε το φύλλο σφολιάτας σε σφιχτό κορμό, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με το πέστο βασιλικού στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Παγώστε τους κορμούς για 10 λεπτά στην κατάψυξη και στη συνέχεια κόψτε τους σε ροδέλες.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν, να γίνουν τυρί και να ροδίσουν.
- Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.