Αναβάθμιση του αξιόχρεου των Alpha Bank και Eurobank από τον Moody’s

Tο έναυσμα για την αναβάθμιση ήταν η αύξηση των καταθέσεων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
21:52
22/05/2018
Αναβάθμιση του αξιόχρεου των Alpha Bank και Eurobank από τον Moody's
4
loading

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σήμερα το μακροχρόνιο αξιόχρεο των καταθέσεων και του μη εξασφαλισμένου χρέους υψηλής διαβάθμισης χρέους της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa2 από Caa3. Ο οίκος αναφέρει ότι το έναυσμα για την αναβάθμιση ήταν η αύξηση των καταθέσεων των δύο τραπεζών στην Ελλάδα και η έκδοση ομολόγων χαμηλότερης διαβάθμισης, η οποία υποδηλώνει αυξημένη προστασία για τους πιστωτές τους υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Παράλληλα, ο Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο δύο προγραμμάτων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Alpha Bank και ενός της Eurobank, ενώ επιβεβαίωσε το αξιόχρεο ενός άλλου προγράμματος της Eurobank.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε σε Ba2 από Βα3 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα που εκδόθηκαν από την Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματός της Direct Issuance Global Programme I και του προγράμματός της Direct Issuance Global Programme II.

Επίσης, αναβάθμισε σε Ba2 από Β1 τα καλυμμένα με στεγαστικά δάνεια ομόλογα της Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματός της Mortgage Covered Bonds 2 programme, ενώ επιβεβαίωσε στο Ba2 το αξιόχρεο των ομολόγων της τράπεζας που εκδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός της Mortgage Covered Bonds 2 programme.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar PANKO

  Χα χα χα...
  Κάτι υγρασίες στο πάτωμα...μήπως είναι δάκρυα και κρύος ιδρώτας των Αδωνο-Κυριάκων και των οπαδών τους;;;

  1. avatar ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

   ΑΥΤΟΙ, ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ, ΠΑΙΖΑΚΙ ΜΟΥ !! ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ !!

  2. avatar Αφήστε μας κυρία μου

   Ωραία το βράδυ θα φάμε αναβάθμιση.

  3. avatar ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

   ΈΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΆΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ?!?!?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει