Αυξάνονται τα ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:06
31/08/2017
Αυξάνονται τα ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους
loading

Ανοδικά κινούνται οι τιμές ενοικίων των καταστημάτων σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς η ζήτηση είναι υψηλή. Η οδός Ερμού οδεύει σε σε πρότερη δόξα, όταν βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

Το μέσο ενοίκιο ενός καταστήματος στην Ερμού αγγίζει τα 220 ευρώ/τμ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 12,8% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπως προκύπτει από ανάλυση της εταιρείας παροχής ακινήτων Proprius, η οποία εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά την Cushman & Wakefield, την οποία επικαλείται η «Καθημερινή».

Σε άλλες δημοφιλείς «πιάτσες» όπως η Γλυφάδα (Μεταξά) και η Κηφισιά (Κολοκοτρώνη) όπου το μέσο ενοίκιο διαμορφώνεται πλέον σε 120 ευρώ/τμ και 115 ευρώ/τμ, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 4,3% και 4,5%. Στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ) τα ενοίκια έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ σημαντική άνοδο κατά 7,1% σημειώνουν και οι τιμές στα καταστήματα του Πειραιά (Σωτήρος). Στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή) η τιμή διαμορφώνεται σε 135 ευρώ/τμ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων της αγοράς ακινήτων η εικόνα αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου, ως αποτέλεσμα της επίδρασης της δεύτερης αξιολόγησης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει