Συνάντηση με 17μελή αποστολή εκπροσώπων του Συνδέσμου Τροφίμων Σαγκάης (Shanghai Food Association-SFA), κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Αθήνα είχε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, με στόχο τη χάραξη κοινών δράσεων στήριξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με πυρήνα τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του SFA, έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εισαγωγές προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και ιχθυρών, για πρόσθετα και πρώτες ύλες βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και για υγιεινά σνακ και γλυκίσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να υπογραφεί μεταξύ του ΠΣΕ και του SFA, Σύμφωνο Συνεργασίας κοινών δράσεων, που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών, προς όφελος των εξωστρεφών επιχειρήσεων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων θα αποτελεί έτσι βασικό εταίρο του SFA για τις αναζητήσεις ελληνικών προϊόντων και μέσο άμεσης δικτύωσης με τους Κινέζους εισαγωγείς.

O Σύνδεσμος Τροφίμων της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1982 και αποτέλεσε τον πρώτο συλλογικό φορέα βιομηχανικού κλάδου στην πόλη μετά την Κινεζική Μεταρρύθμιση. Αριθμεί 447 μεγάλους ομίλους ως μέλη του, στους οποίους αντιστοιχεί το 70% του τζίρου του διατροφικού κλάδου στην Επαρχία της Σαγκάης. Τα μέλη του SFA, δραστηριοποιούνται στο εμπόριο Τροφίμων, στα αρτοσκευάσματα, στις πρώτες ύλες βιομηχανίας τροφίμων, στα νωπά τρόφιμα και στους εξοπλισμούς βιομηχανίας τροφίμων. Ο SFA έχει αναγνωριστεί από το υπουργείο Βιομηχανίας, Πληροφορία και Τεχνολογίας ως φορέας πιστοποίησης του κλάδου των τροφίμων και επίσημη υποστηρικτική δομή για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.