Απέφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου να απαντήσει ξεκάθαρα στις πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι θέμα ωρών. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star, σχολίασε σχετικά πως η κυβέρνηση θα τηρήσει το πρόγραμμα, θα βγούμε στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, είναι σημαντικό να έχουν προηγηθεί 3-4 εβδομάδες προεργασίας, «που θα είναι διακριτικές». «Σίγουρα θα το κάνουμε σωστά. Καμία σύνδεση με πολιτικά και σκοπιμότητες», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση, η οποία «πρέπει να γίνει σωστά».

«Το συνολικό όφελος για τα δημόσια οικονομικά θα είναι της τάξεων των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Βάζουμε τις βάσεις για ένα πλεόνασμα ακόμη μεγαλύτερο το επόμενο έτος».

Σε ερώτηση γιατί η κίνηση αυτή γίνεται αυτή την περίοδο, πριν δηλαδή από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις και τα θετικά σχόλια, παραπέμποντας στα δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων, αλλά και στο ΔΝΤ. «Ακόμη πιο σημαντικό, δείτε τον τετραπλασιασμό των ελληνικών επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο, που είναι έτοιμες δηλαδή να δώσουν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», τόνισε.

«Η Ελλάδα επιστρέφει και οι αγορές την περιμένουν με τον σωστό τρόπο τη σωστή στιγμή. Προετοιμαζόμαστε για να φέρουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα», σημείωσε και πρόσθεσε πως η έξοδος από τις αγορές σημαίνει «επικύρωση της ανάκτησης της αξιοπιστίας μας».