Ένα βήμα πριν από την επάνοδό της στις αγορές για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους είναι η Ελλάδα, όπως ήδη έχει προαναγγελθεί, ωστόσο, αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι το πότε.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης θεωρούν θέμα ωρών την πολύ-αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, όμως από την ελληνική πλευρά η είδηση δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από ώρα σε ώρα θα δοθεί το «σήμα» της ελληνικής κυβέρνησης για να ανοίξουν τα βιβλία προσφορών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στο Mega ότι «ισχύουν όσα έχουμε πει για την έξοδο στις αγορές. Απαιτείται αθόρυβη προετοιμασία εβδομάδων».

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει σήμερα, Τετάρτη. Η χώρα αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου με στόχο να αντλήσει περίπου 2 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν ευνοϊκές, λέει η μια πηγή που μίλησε στην Wall Street Journal. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες οι δυο ανάδοχοι είναι η Deutsche Bank AG και η J.P. Morgan Chase & Co.

Το επιτόκιο εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5,25%.