Για την έναρξη εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, προετοιμάζεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην Ντάουνιγκ Στριτ επικρατεί εκνευρισμός για το «χάσιμο χρόνου», από την πλευρά της ΕΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, στις 2 Μαρτίου, να δώσει στη δημοσιότητες τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, καθώς το Λονδίνο αναμένεται να αποκρούσει την επιδίωξη της Ουάσινγκτον οι αμερικανικές εταιρείες φαρμάκων και υγείας να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη βρετανική αγορά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice έδειξε πάντως χθες να μαλακώνει τη βρετανική αντίσταση στην εισαγωγή πουλερικών από τις ΗΠΑ στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί χημικές ουσίες.

Παρότι ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια να επιτραπεί η εισαγωγή πουλερικών στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί χλώριο- που είναι παράνομο στη Βρετανία, ο υπουργός τόνισε πως είναι πλέον αυτή μια παρωχημένη τεχνολογία που έχει σε μεγάλο βαθμό αντικατασταθεί στις ΗΠΑ από το πλύσιμο πουλερικών με γαλακτικό οξύ.