Ο μεγαλύτερος αριθμός εκατομμυριούχων στη Λατινική Αμερική συγκεντρώνεται στη Βραζιλία και το Μεξικό, που αποτελούν εξίσου τα δύο κράτη με τη μικρότερη φορολογία στην ατομική περιουσία, επισημαίνει η Οικονομική Επιτροπή για την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (Cepal), σε έκθεσή της.

«Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία βρίσκεται επικεφαλής των χωρών που αριθμούν τους περισσότερους εκατομμυριούχους (30), ακολουθούμενη από το Μεξικό (11)», υποστηρίζεται στην έκθεση για την οικονομική αφρόκρεμα της ηπείρου, τις ανισότητες και τη φορολογία, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και εκπονήθηκε από τους ειδικούς της Cepal.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χιλή, με τέσσερις εκατομμυριούχους κι έπονται η Αργεντινή, η Βενεζουέλα κι η Κολομβία, με τρεις εκατομμυριούχους έκαστη.

Μεταξύ του 2005 και του 2007, οι φόροι επί της ατομικής περιουσίας στο Μεξικό αντιπροσώπευαν μόλις το 0,18% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ στη Βραζιλία το 0,44%, ποσοστά που απείχαν κατά πολύ από αυτά σε άλλες λατινοαμερικανικές χώρες, όπως η Βολιβία (0,62%), η Χιλή (0,59%) κι η Κολομβία (0,54%).