Ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο περιμένει να ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Αναπτύξαμε στον πρωθυπουργό τα αιτήματα των μισθωτών, οι οποίοι βρίσκονται στη μέγγενη των πολιτικών που ασκούνται μέσω του μνημονίου, όπως υπαγορεύθηκαν από τους πολιτικούς εκπροσώπους των δανειστών. Ζητήσαμε ένα νέο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που θα υπερβαίνει δυναμικά το μνημόνιο και θα αποκαθιστά, κατά προτεραιότητα, τις ανάγκες των ανέργων, των χαμηλο-συνταξιούχων και της μισθωτής εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Ταυτόχρονα, θέσαμε και τα μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τη φορολογική πολιτική, τη φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων, όπως και να μην μεταταγεί κανένα είδος λαϊκής κατανάλωσης από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ και βεβαίως, δεν δεχόμαστε λέξη για επίπεδους φόρους, φόρους ίδιους για όλους είτε φόρους που θα επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα, όπως η ενοποίηση, που ακούστηκε των φόρων για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης», επεσήμανε ο Γ. Παναγόπουλος.