«Για την Ελλάδα στενεύουν τα όρια. Στα μέσα Μαρτίου απειλείται με πτώχευση. Το ενδεχόμενο βοήθειας υπάρχει ακόμα, αλλά όχι με κάθε κόστος», λένε πολιτικές πηγές του κόμματος της Α. Μέρκελ στη Γερμανική εφημερίδα. «Αναμένουν ότι η Αθήνα θα αναλάβει τις ευθύνες της».

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Michael Meister δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει προειδοποιηθεί για τα όρια. Δεν βλέπω καμία ανάγκη να προχωρήσουμε σε λύση πέρα από όσα έχουν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί».

Επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών του κόμματος Klaus-Peter Flosbach δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η έλλειψη δεσμεύσεων από την Αθήνα για μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσει στην απροθυμία μας να τη βοηθήσουμε». «Η υποστήριξη είτε μέσω συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, είτε μέσω ευρωπαϊκών ταμείων μπορεί να δοθεί μόνο αν προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες απαιτείται να γίνουν επειγόντως για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Από την πλευρά του ο Frank Schaeffler, εκπρόσωπος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατικών, δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η διάσωση της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ είναι αδύνατη. Αν δεν υπάρξει γενναία περικοπή χρέους θα μολυνθούν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης».