Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την συνάντησή τους, η οποία θα είναι αφιερωμένη κυρίως στην κατάσταση στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 18:00 [ώρα Ελλάδας] οι Σαρκοζί και Μόντι θα πρέπει να συμμετάσχουν αμέσως στην λήξη της ημερίδας «Νέος Κόσμος», που διοργανώνεται από τον υπουργό Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν. Με την ευκαιρία της ημερίδας αυτής, ο αρχηγός του κράτους θα εκφωνήσει ομιλία του.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, ο οποίος αντικατέστησε τον Νοέμβριο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετέβη εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στα πλαίσια της προετοιμασίας της επόμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Μόντι, που πέρασε στο ιταλικό Κοινοβούλιο ένα αυστηρότατο σχέδιο μέτρων λιτότητας, ώστε να κατορθώσει η τρίτη οικονομία στην Ευρώπη να ανακάμψει από την κρίση, τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό, πως η Ευρώπη «δεν έχει πια να φοβάται την Ιταλία».