«Η Κίνα εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη και είναι πρόθυμη να ενεργοποιήσει μία δέσμη μέτρων σαν επικουρική συνδρομή στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους» επεσήμανε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Yang Jiechi, σύμφωνα με επίσημη έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Πέμπτη, την οποία επικαλείται το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ημέρα έναρξης της εξαιρετικά βαρύνουσας σημασίας συνόδου κορυφής, στην οποία θα διατυπωθούν τα σχέδια Γαλλίας και Γερμανίας για αυστηρότερη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.

«Ως ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός εταίρος και σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη και το ευρώ» είπε ο Yang στον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, στο Βερολίνο την Τετάρτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών (www. mfa.gov.cn).

«Θα συνεργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα ώστε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για την υποστήριξη όλων των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους», είπε ο Yang.

«Θα μπορούσαν να ωφεληθούν όλες οι χώρες στον κόσμο αν η ευρωπαϊκή οικονομία παραμείνει σταθερή και αυξήσει τα ποσοστά ανάπτυξής της» καταλήγει ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.