Οικονομικό Επιμελητήριο: Το Ασφαλιστικό τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους

«Η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών αποτελεί ένα είδος κεφαλικού φόρου»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:14
22/01/2016
Οικονομικό Επιμελητήριο: Το Ασφαλιστικό τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους
1
loading

«Δεν πρόκειται για ασφαλιστικό, αλλά για φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή σχόλια, που ακούγονται σχετικά με τα ποσοστά φοροδιαφυγής στους ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνάρτηση με τη συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν.

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού και όχι μόνο», επισημαίνει ο κ. Κόλλιας.

Όπως υπογραμμίζει, επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση του Επιμελητηρίου ότι «η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών αποτελεί ένα είδος κεφαλικού φόρου».

«Επιπλέον, έτσι όπως επιχειρείται να επιβληθεί το νέο σύστημα, και δεν αγγίζει τους φοροφυγάδες, οι οποίοι θα πληρώνουν με βάση τα ποσά που δηλώνουν στην εφορία, και τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο», καταλήγει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gnm

    Θ´αρχισουν και αυτοι να φοροδιαφευγουν. Εντιμος δεν σημαινει κοροιδο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει