ΔΝΤ: Μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στο Ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ - Η απόψη του Μαξίμου για το τετ α τετ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:09
21/01/2016
ΔΝΤ: Μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς, όχι μόνο στο Ασφαλιστικό
4
loading

Μεταρρυθμίσεις όχι μόνο στο Ασφαλιστικό, αλλά και σε άλλους τομείς ζητά το ΔΝΤ από την Αθήνα για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επέμεινε σύμφωνα με πληροφορίες στο θέμα του ελληνικού χρέους ενώ η κυρία Λαγκάρντ τόνισε ότι δεν είναι στόχος του Ταμείου η καθυστέρηση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΝΤ αναφέρει πως είναι ανάγκη «η Ελλάδα να μείνει σταθερά προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό», αλλά σημειώνει ότι «η εφαρμογή τους είναι απαραίτητη και σε άλλους τομείς».

«Η θέση του ΔΝΤ στο ζήτημα του χρέους είναι ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο γι' αυτό και στηρίζει την άποψη ότι χρειάζεται μια ελάφρυνση με την προοπτική η Ελλάδα να κάνει αυτά που της έχουν ζητηθεί»

Μαξίμου: Ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε στο Νταβός κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα. Κριστίν Λαγκάρντ, και είχαν μια ειλικρινή συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ότι ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και συνολικά του ελληνικού προγράμματος. Συμφωνήθηκε ότι οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν στόχο καμιάς από τις δύο πλευρές. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει απευθείας επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ προκειμένου η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη για τις θέσεις της άλλης.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα. Λαγκάρντ σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για λίστες καταθετών στο εξωτερικό. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και όχι να συγκαλυφθούν όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ελεγχόμενα πρόσωπα απολάμβαναν πολιτικής προστασίας σε ανώτατο επίπεδο και στα οποία σήμερα έχουν επιβληθεί υψηλότατα πρόστιμα. Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών αυτών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Η απόψη του Μαξίμου για το τετ α τετ

  λίγο μας ενδιαφέρει

 2. avatar neraida

  οσο παει με τον τσιπρα χειροτερευει .....καμια ελπιδα

 3. avatar Δήμητρα!!!

  Οι λυσσασμένοι δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.Ποτέ.Μεταρρυθμίσεις κ μακακίες λέει σάμπως δεν τους ξέρουμε.Αφού υπέταξαν καλά καλά τον τσίπρα το καλοκαίρι τώρα βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές προκειμένου να τον ξεφορτωθούν οριστικά.Θα προκαλέσουν όσες εκλογές χρειαστεί προκειμένου ο συριζα να αποδυναμωθεί αρκετά για να μην μπορεί να αναλάβει την εξουσία κ να επανακάμψει η νδ(ξέρουν άλλωστε ότι ο πανέξυπνος ο έλληνας ότι και να γίνει θα το πιστώσει σ'αυτόν λες και αυτοί κι οι πασοκονεοδημοκράτες δεν υπάρχουν).Έτσι αφού σε επίπεδο ελλάδας θα βρεθεί στην εξουσία ο εκλεκτός τους κούλης(που επανειλημμένα εκθειάζουν οι φυλλάδες τους κ την εκλογή του οποίου θα δεχτεί ο ηττοπαθέστατος κ επί χρόνια αδρανής λαός μας με πλήρη παραίτηση) κ σε επίπεδο ευρώπης δημιουργηθεί ένα κάκιστο προηγούμενο για την αριστερά από άποψη διακυβέρνησης(οπότε θα εξασφαλιστεί το καθεστώς τους) θα είναι νικητές.

  1. avatar Ζω

   Προσωπικά διαφωνώ Δήμητρα. Αν οι ξένοι ήθελαν νδ, είχαν τον τρόπο να κρατηθεί ο Σαμαράς. Και μόνο να τον άφηναν να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ για κανα δίμηνο πριν τις εκλογές, θα τον βοηθούσαν. Το ξεπούλημα της χώρας είχε υπογραφεί πολύ πριν από τον ΓΑΠ και οι υπόλοιποι είναι εγκλωβισμένοι. Συν αυτώ είναι και ηλίθιοι και πουλημένοι τόσο ο Σαμαράς όσο (ακόμα περισσότερο) και ο Τσίπρας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει