Ολοκληρώθηκε η ογκώδης πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό

Διαδηλωτές κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους


ΕΛΛΑΔΑ
15:47
21/01/2016
Ολοκληρώθηκε η ογκώδης πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό
loading

Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση.

Με πορεία μέχρι τη Βουλή ολοκληρώθηκε και η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ). Οι εκπαιδευτικοί, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας από το μεσημέρι, είχαν ζητήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε εν τέλει και έτσι, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει