Το γαλλικό σχέδιο για μετακύλιση του ελληνικού χρέους κερδίζει διαρκώς έδαφος ανάμεσα σε τραπεζίτες και πολιτικούς. Οι οίκοι αξιολόγησης φέρονται να δίνουν το πράσινο φως, ώστε η υλοποίηση της πρότασης να μην θεωρηθεί χρεοκοπία, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Πηγές προερχόμενες από γερμανικές τράπεζες διέρρευσαν ότι έχουν λάβει θετική απάντηση από τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης για την περαιτέρω επεξεργασία της γαλλικής πρωτοβουλίας. Η υλοποίηση της δεν θα θεωρηθεί πιστοληπτικό γεγονός και δεν θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), δήλωσαν τα στελέχη των γερμανικών τραπεζών στο Reuters.

«Η όλη γοητεία του γαλλικού σχεδίου είναι ότι έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα υπάρχει θέμα με τους οίκους αξιολόγησης», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο. Ο τρόπος προσέγγισης της γαλλικής πρότασης είναι αμιγώς εθελοντική και δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

«Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς ότι η ανταλλαγή χρέους δεν θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο», δήλωσε στέλεχος που παίρνει μέρος στις συζητήσεις. «Το γαλλικό σχέδιο άνετα μπορεί να εκληφθεί ότι δεν θα προκαλέσει ενεργοποίηση των cds», πρόσθεσε.