Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναθεώρησε προς το χειρότερο την πρόβλεψη της για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, το 2015. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Ζόραν Στάβρεσκι ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις που θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2015, το ΑΕΠ της χώρας θα σημειώσει αύξηση 3,5% (από 4% που ήταν η αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης).

Η νέα πρόβλεψη για το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2015, αναφέρει ότι αυτό θα ανέλθει στο 3,6% επί του ΑΕΠ (έναντι 3,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη).

Όπως είπε ο κ. Στάβρεσκι, η αναθεώρηση επί τα χείρω της πρόβλεψης ΑΕΠ για το 2015, οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε ικανοποιητική αύξηση το πρώτο τρίμηνο του έτους (3,2%), το δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζεται επιβράδυνση της δυναμικής αυτής, λόγω της παρατεταμένης πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ και της αβεβαιότητας που προκαλείται λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε ο κ. Στάβρεσκι, αποτελούν ένα παράγοντα κινδύνου που απαιτεί την αναθεώρηση των συνολικών προβλέψεων και, ως εκ τούτου, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έκριναν ότι η πρόβλεψη για το ΑΕΠ θα πρέπει να αναθεωρηθεί στο 3,5%, από 4% που ήταν αρχικά.

Ο κ. Στάβρεσκι επεσήμανε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος εξελίχθηκε κανονικά και πρόσθεσε ότι το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού είναι καλύτερο από ό, τι αναμενόταν και από ό, τι είχε προγραμματιστεί.