Μία ακόμα στρατηγική συνεργασία οριστικοποίησε η LAMDA Development, αυτή τη φορά με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital, για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου, ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πύργος, περίπου 150μ. και 40 ορόφων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με πολυτελείς εγκαταστάσεις, επώνυμα πολυτελή διαμερίσματα με απρόσκοπτη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη θάλασσα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού ELLINIKON PARK TOWER SA, θα αναλάβει την ανάπτυξη του πύργου μικτής χρήσης με εκτιμώμενο ύψος συνολικής επένδυσης σχεδόν 500 εκατ. ευρώ. Συστάθηκε την 13.03.2024 και ελέγχεται κατά 70% από εταιρεία του ομίλου ΒROOK LANE CAPITAL και 30% από την ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS SMSA (100% θυγατρική της LAMDA Development).

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η ανάπτυξη του Mixed Use Tower, ύψους περίπου 150 μέτρων και περίπου 40 ορόφων, θα περιλαμβάνει τις εξής χρήσεις:

  • Ξενοδοχείο 5 αστέρων με πολυτελείς εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας, αίθουσες συνεδριάσεων καθώς και δωμάτια τύπου condos.
  • Επώνυμα πολυτελή διαμερίσματα (branded residences) με απρόσκοπτη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη θάλασσα.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των branded residences θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης.