Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα εμπορικά κέντρα, καθώς ήδη συνθλίβονται οι τοπικές αγορές. Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο newsbeast.gr, ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθήνας, Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, αναφορικά με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που περιλαμβάνει το σχέδιο Αθεμπίγιο.

«Μπορεί να εμφανίζεται στις μετρήσεις στην Αθήνα μια δυναμική και για άλλα εμπορικά κέντρα, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: παρουσιάζεται ένας μεγάλος κορεσμός σε πολύ λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αποτέλεσμα είναι να συνθλίβονται οι τοπικές αγορές και θα αρχίσουν να συνθλίβονται και τα κέντρα μεταξύ τους, τόσο τα υπάρχοντα όσο και όσα θα αρχίσουν να ανοίγουν από εδώ και στο εξής», υποστηρίζει και προσθέτει, απαντώντας στο επιχείρημα ότι στα νότια προάστια δεν υπάρχει μεγάλο εμπορικό κέντρο:

«Μπορεί στη συγκεκριμένη περιοχή να μην υπάρχει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, η δημιουργία, όμως, ενός τέτοιου θα κάνει τεράστια ζημιά στα καταστήματα της Γλυφάδας και των γύρω δήμων, με αποτέλεσμα να τρώει ο ένας τη σάρκα όχι μόνο του άλλου, αλλά και τη δική του !»

Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]