Το Κατάρ εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την έκταση του Ελληνικού, ένα μήνα μετά την αποχώρησή του, που είχε δημιουργήσει προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει tovima.gr, η επιστροφή του Κατάρ επισημοποιήθηκε με την υπογραφή των απαραίτητων ρητρών εμπιστευτικότητας που προβλέπει η διαδικασία.

Την είδηση επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Το Εμιράτο και συγκεκριμένα το κρατικό Fund του Κατάρ Qatari Diar είχε αποχωρήσει από τη διαγωνιστική διαδικασία, προκαλώντας εκνευρισμό τότε στην κυβέρνηση, καθώς λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τον Εμίρη ο πρωθυπουργός, έβλεπε μια αρνητική εξέλιξη, ενώ είχε προηγηθεί και η απόσυρση του αμερικανού μεγιστάνα των ακινήτων, Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties και Lamda Development, και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ανακοίνωσε ότι η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον προσεχή Ιούλιο.

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι άλλαξαν, μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ, αλλά και τις συνεχείς επισκέψεις υπουργών της κυβέρνησης.