Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απόψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Ακούμε διάφορες απόψεις για το Ελληνικό και πώς πρέπει να φτιαχτεί κάποιο αξιοθέατο. Το αξιοθέατο όμως κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι το ίδιο το τοπίο. Το πάρκο να γίνει ένα με την θάλασσα.

Ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο έχει βαρεθεί να βλέπει τεράστια κτίρια και εμπορικά κέντρα. Θα μπορούσε αυτό το τεράστιο πάρκο να έχει και μια Disneyland με ελληνικό χαρακτήρα και ήρωες της ιστορίας μας, όλα σε αρμονία με το περιβάλλον. Ξενοδοχεία πράσινα με παραδοσιακό χαρακτήρα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρου, γκολφ, μίνι γκολφ κλπ.

Η παραλία θα μπορούσε να έχει και κάποιες μαρίνες. Μια τεράστια βιβλιοθήκη ανάλογη με την ιστορική της Αλεξάνδρειας, η ακόμα και ένα πανεπιστήμιο. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος να στεγάσει όλα τα παραπάνω.

Εμπορικό κέντρο έχει στα δύο χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται άλλο, επίσης είναι και η Γλυφάδα κοντά. Η Αθήνα έχει ανάγκη από πολιτιστικά πάρκα και πράσινο με συνδυασμό το κάτι έξτρα (Greek land) να προσελκύει τουρίστες. Η θάλασσα, ο ήλιος και το πράσινο πρέπει να είναι τα βασικά αξιοθέατα.

Σπύρος Β.»

Ένα ακόμη mail για το θέμα του Ελληνικού:

Κάποτε υπήρχε μια ιδέα για θεματικό πάρκο με την αρχαία Ελλάδα-μυθολογία στην Ανάβυσσο. Ένα θεματικό πάρκο με τους Ολυμπιακούς, με αρχαίες πόλεις – Ακρόπολη – Ολυμπία – Φιλίππους.

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]