Ο δήμος Καστέλα Μέλα στην Μπρέσια της Ιταλίας προχωρά εκ νέου στην πριμοδότηση της υιοθεσίας εγκαταλελειμμένων ζώων ώστε να μειωθούν οι πιέσεις προς τις δομές που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν λόγω του υπερπληθυσμού που φιλοξενούν.

Πιο συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα «Il Messagero» το πρόγραμμα ονομάζεται «Buono felicità» και ενθαρρύνει την υιοθεσία ζώων. Η ίδια πρωτοβουλία είχε ληφθεί και πέρυσι με τις τοπικές αρχές να τη χαρακτηρίζουν μεγάλη επιτυχία. Η διοίκηση έχει δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο για τη στήριξη των οικογενειών που αποφασίζουν να υποδεχτούν έναν «τετράποδο φίλο».

Τα μπόνους κυμαίνονται από 100 ευρώ για όσους υιοθετούν ένα κουτάβι όχι μεγαλύτερο του ενός έτους, 150 ευρώ για όσους υιοθετούν ένα ζώο ενός έως επτά ετών, έως 200 ευρώ για όσους υποδέχονται ένα ζώο άνω των επτά ετών και με τουλάχιστον τριετή εμπειρία.

«Η προώθηση της υιοθεσίας εγκαταλελειμμένων ζώων, που συχνά στεγάζονται σε κλουβιά διαχειρίζονται με πάθος από εθελοντικούς συλλόγους, είναι μια χειρονομία ευθύνης και προσοχής στο πρόβλημα της εγκατάλειψης και του υπερπληθυσμού των δομών, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε ο Τζόρτζο Γκουαρνέρι, δήμαρχος του Καστέλ Μέλα.