Αντί για τούρτα έφτιαξαν ένα έδεσμα μόνο για τον Σνούτι, το οποίο είχε και κεράκια. Έγραφαν 66 όσα και τα χρόνια που γιόρτασε μια φώκια που ζει σε θαλάσσιο πάρκο της Νότιας Φλόριντα και θεωρείται η γηραιότερη στον κόσμο και δη μεταξύ αυτών που ζουν υπό… αιχμαλωσία.

Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση δεν ξεπερνούν τα 30 χρόνια –πολλά μάλιστα ούτε καν τα 10, λόγω των κινδύνων που δημιουργεί ο άνθρωπος- ο Σνούτι αποτελεί την εξαίρεση, γι’ αυτό και τα γενέθλια του γιορτάστηκαν με μεγαλοπρέπεια.

Η συμπαθέστατη φώκια, την οποία λατρεύουν οι επισκέπτες του θαλάσσιου πάρκου, ζει σε ανάλογο περιβάλλον (πάρκα) από τη στιγμή που γεννήθηκε, το 1948. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσαν ποτέ να την αφήσουν ελεύθερη, καθότι δεν έχει μάθει να επιβιώνει. Ο Σνούτι δεν μπορεί να βρει μόνος του φαγητό και ιδίως τα λαχανικά που τον ταΐζουν και του δίνουν τον… τίτλο της πιο μεγάλης σε ηλικία φώκιας. Μαρούλια, καρότα, λάχανο, μπρόκολο βρίσκονται στο καθημερινό μενού του.