Για τους πολύ πλούσιους νεαρούς των χωρών του Περσικού Κόλπου δεν υπάρχει τίποτα που να «φωνάζει» περισσότερο «είμαι πλούσιος» από το να ανεβάζουν στο Instagram φωτογραφίες με τους ίδιους και τα «κατοικίδιά» τους, να ποζάρουν με λιοντάρια και τσιτάχ δίπλα στα πολυτελή αυτοκίνητά τους ή πάνω σε ταχύπλοο!

Το τελευταίο «status symbol», οι φωτογραφίες με τα μεγάλα αιλουροειδή στο Instagram, αποκαλύπτουν είτε τη γενναιότητα είτε τη βλακεία των νεαρών «πρωταγωνιστών», ανάλογα πώς το βλέπει κανείς.

Με 250.000 «followers» ο Humaid AlBuQaish ανεβάζει συχνά φωτογραφίες με τον ίδιο και μεγάλα αιλουροειδή, σύμφωνα με τη Daily Mail. Δεν είναι σαφές τι δουλειά κάνει ο νεαρός ή πως έχει αποκτήσει τα πλούτη του.

Το εμπόριο μεγάλων αιλουροειδών στο Περσικό αντανακλά τη σημασία της επίδειξης: ένα λευκό λιοντάρι πωλείται έναντι 50.000 δολαρίων.

Ο Jasim Ali διοικεί το πάρκο Ras Al Khaimah Wildlife Park στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υιοθετεί και φροντίζει τα ζώα εκείνα τα οποία οι άνθρωποι «ξεφορτώνονται» όταν γίνουν πολύ μεγάλα ή πολύ επικίνδυνα για τους ιδιοκτήτες τους.
«Όταν κάποιος αγοράζει ένα πολύ ακριβό ζώο, κομπάζει πως έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει ό,τι θελήσει», δηλώνει στο CNN. «Αν έχει ένα εξημερωμένο άγριο ζώο, όπως ένα λιοντάρι, προσπαθεί να επιδείξει το πόσο θαρραλέος είναι. Αλλά αυτό δεν είναι θάρρος, είναι κακοποίηση ζώων…».

Το 2010 200 άγρια ζώα κατασχέθηκαν ως προϊόντα παράνομου εμπορίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανάμεσά τους λευκά λιοντάρια, τίγρεις, πάνθηρες και ύαινες.


Δείτε τις φωτογραφίες…