Οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι του Ψυχρού Πολέμου σε… καλή χρήση

Αποκάλυψαν κάτι τραγικό για το περιβάλλον


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:28
21/01/2020
Οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι του Ψυχρού Πολέμου σε… καλή χρήση
2
loading

Για ένα καλό κομμάτι του 20ού αιώνα, ΗΠΑ, ΕΣΣΔ και οι σύμμαχοί τους είχαν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι εντάσεων που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.

Ο Ψυχρός Πόλεμος παρέμεινε ο πιο τρομακτικός από τους ακήρυχτους πολέμους της οικουμένης, ένα παιχνίδι κατασκοπείας και σαμποτάζ σαν αυτά που δεν είχε ξαναδεί ποτέ ο κόσμος.

Κι όμως, η επιστήμη κατάφερε να βγάλει κάτι καλό ακόμα και από τον Ψυχρό Πόλεμο. Διαβαθμισμένες ως πρόσφατα εικόνες από τη CIA και τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ χρησιμοποιούνται πλέον για να καταλάβουμε πώς έχουν αλλάξει οι παγετώνες των Ιμαλαΐων κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Advances», οι ερευνητές απέκτησαν πέρυσι πρόσβαση σε απόρρητο υλικό από τα Ιμαλάια, από το 1975 ακόμα, και παρατήρησαν πόσο δραματικά έχουν συρρικνωθεί 650 παγετώνες της οροσειράς.

Μια νέα ερευνητική ομάδα απέκτησε τώρα πρόσβαση σε ακόμα παλιότερες εικόνες, της δεκαετίας του 1960 πλέον, από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους Corona και Hexagon, που κάνουν το τοπίο ακόμα τραγικότερο.

Και πλέον προβλέπουν πως το Έβερεστ δεν θα έχει καθόλου πάγο ως το 2100…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Απλάκι

    Τι πλανήτη αφήνετε στα παιδιά μας;

    1. avatar είσαι λάθος

      Δεν αφήνουν !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει