Δύο ταραντούλες που τρέφονται ακόμα και με πουλιά κυκλοφορούν ελεύθερες στο Ντέρμπισαϊρ γεγονός που έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Κομητείας, ειδικά όσους πάσχουν από αραχνοφοβία, αλλά και όσους διαθέτουν κατοικίδια, καθώς φοβούνται για την ζωή τους.

Πρόκειται για βραζιλιάνικες αράχνες που βρίσκονταν μέσα σε γλάστρες λουλουδιών σε πάρκινγκ του Σόμερκοουτς. Οι γλάστρες χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι αράχνες να απελευθερωθούν, σε αντίθεση με τα μωρά τους, τα οποία εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο στο Νότινγχαμ.

«Η γυναίκα που επικοινώνησε μαζί μας ήταν ταραγμένη όταν συνειδητοποίησε ότι οι γλάστρες περιείχαν αράχνες καθώς τις φοβάται. Απ’ ότι φαίνεται κάποιος χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο από τις γλάστρες και ο οδηγός είπε στη γυναίκα που επικοινώνησε μαζί μας πως είδε δύο μεγάλες αράχνες. Δεν βρέθηκαν τα πτώματά τους οπότε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχουν αποδράσει», ανέφερε η ερευνήτρια της μη κερδοσκοπικής φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA, Κρίστι Λούντλαμ.

«Συλλέξαμε τις γλάστρες και τις πήγαμε σε ειδικό που βρήκε τρεις μικρές αράχνες μέσα σε αυτές για τις οποίες πιστεύει πως είναι πτηνοφάγες», πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες αράχνες συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες που υπάρχουν στον κόσμο, με τα πόδια στις ενήλικες να φτάνουν σε έκταση μέχρι και τις 10 ίντσες! Ζουν συνήθως στο έδαφος των τροπικών δασών της Βραζιλίας και τρέφονται με έντομα, σαύρες, ποντίκια και ενίοτε μικρά πουλιά.

Η οργάνωση RSCPA σημειώνει πως είναι απίθανο οι δύο ταραντούλες να μπορέσουν να επιβιώσουν για μεγάλο διάστημα στη χώρα λόγω του κλίματος, ενώ προειδοποίησε παράλληλα τους κατοίκους να μην επιχειρήσουν να τις πιάσουν σε περίπτωση που τις εντοπίσουν.