Ένας νεαρός 17 ετών είναι το τελευταίο θύμα μιας σειράς επιθέσεων αιλουροειδών εναντίον ανθρώπων στο Νεπάλ.
Ο νεαρός είχε πάει σε Εθνικό Πάρκο με τέσσερις φίλους του, όταν δέχθηκαν επίθεση από τίγρη. Οι φίλοι του κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά εκείνος βρήκε φρικτό θάνατο από τα δόντια και τα νύχια του ζώου.

Παρόλο που οι Αρχές χαρακτήρισαν «σπάνια» την επίθεση, τον τελευταίο καιρό αρκετοί χωρικοί έχουν πέσει θύματα αιλουροειδών.

Πριν από λίγο καιρό, μια λεοπάρδαλη έκανε επιδρομή σε ένα χωριό τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανθρώπους. Αυτή η επίθεση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι οι λεοπαρδάλεις είναι πιο τολμηρές και δεν διστάζουν να βρεθούν σε κατοικημένες περιοχές αν πεινάσουν. Μάλιστα, επειδή είναι πιο ευκίνητες, συχνά καταφέρνουν να ξεφύγουν και επιστρέφουν για νέες «επιδρομές».

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των τίγρεων και άλλων μεγάλων αιλουροειδών έχει μειωθεί, όμως εξακολουθούν να σημειώνονται επιθέσεις εναντίον ανθρώπων, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά.

Το Νεπάλ έχει «παράδοση» στις φονικές τίγρεις. Πριν από περίπου 100 χρόνια, μία και μοναδική τίγρη είχε σκοτώσει τουλάχιστον 400 χωρικούς! Το ζώο θανατώθηκε τελικά από κυνηγούς, στη γειτονική Ινδία.