Παρεμβάσεις σε πάρκα και σχολεία, με την χρήση υλικών που καταλήγουν στην ανακύκλωση ή άχρηστων που βρίσκονται σε αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας της διεθνούς συνάντησης σχεδιασμού και παρέμβασης ECOWEEK.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ECOWEEK, Ηλίας Μεσσίνας, θα γίνουν παρεμβάσεις μικρής κλίμακας σε πάρκα και σχολεία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

«Θα υλοποιήσουμε δράσεις στα πάρκα της πλατείας Ελευθερίας, στην Παπαναστασίου και την Κλεάνθους όπως και σε σχολικά συγκροτήματα και νησίδες πρασίνου» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φοιτητές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από την Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ιταλία, Τουρκία και Σερβία.

Ενας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες- προσκεκλημένους της ECOWEEK, είναι ο Γκέρνοτ Μίνκε (Gernot Minke), από τους πρωτοπόρους της οικολογικής δόμησης με κατασκευές από πηλό και αχυρόμπαλες.

«Στην ομιλία μου, την προσεχή Πέμπτη, 5 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα στο Γκαίτε, θα αναφερθώ σε απλές λύσεις για το μπαλκόνι με κατακόρυφους κήπους για την καλλιέργεια λαχανικών όπως και στην κατασκευή «πράσινων» δημόσιων χώρων» διευκρίνισε ο κ.Μίνκε.

Ο γερμανός αρχιτέκτονας τόνισε ότι οι κατακόρυφοι κήποι αποτελούν μια μικρής κλίμακας λύση για τα λαχανικά που απαιτούνται για μια οικογένεια ενώ, αναφερόμενος στο εργαστήρι (workshop) που θα κάνει την Παρασκευή και το Σάββατο, 6 και 7 Απριλίου, σημείωσε ότι θα δημιουργήσει κατακόρυφους κήπους στην αυλή τού ινστιτούτου Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη με την αξιοποίηση παλιών πλαστικών δοχείων και τσιμεντοπλακών!