Ορειβασία στο Παναιτωλικό διοργανώνουν από την Παρασκευή 6 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου η ορειβατική ομάδα «Αλλού για Αλλού» και οι Προβομάστορες. Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή στις Θερμοπύλες στις 9:00 και στο χωριό Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας στις 13:30μ.μ.

Οι ορειβάτες θα αφήσουν τα αυτοκίνητα και ακολουθήσουν δασικό δρόμο για περίπου 4χλμ. ως τη θέση Διασελάκι σε υψόμετρο 1.170μ., όπου βρίσκεται το καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου και θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις.

Τα εφόδια και οι σάκοι με τους υπνόσακους θα μεταφερθούν με 4χ4 που θα διαθέσει ο σύλλογος.

Το Σάββατο η 1η ομάδα θα αναχωρήσει από το καταφύγιο του Παναιτωλικού στις 8:00π.μ. Η διαδρομή ελίσσεται σε καλογραμμένο και καλοσημαδεμένο μονοπάτι. Αρχικά η ομάδα θα κινηθεί σε ελατόδασος και βγαίνοντας στη ράχη της Κόκας χρειάζονται δύο μεγάλες τραβέρσες -μία της Κόκας από δεξιά και μία της Κυρά Βγένας από αριστερά
για να φτάσει στο διάσελο του Κατελάνου.

Η τελική ανάβαση είναι αρκετά ανηφορική αλλά αποζημιώνει η θέα από την κορυφή σε όλα τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας, της βόρειας Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Μέτρια διαδρομή για ορειβάτες. Β.Δ.5 – Ω.Π.8 -Υ.Δ.1.000μ.- Μήκος 13χλμ.

Η 2η ομάδα θα αναχωρήσει από το καταφύγιο του Παναιτωλικού στις 10:00π.μ.  Η διαδρομή ελίσσεται σε καλογραμμένο και καλοσημαδεμένο μονοπάτι. Αρχικά η ομάδα θα κινηθεί σε ελατόδασος και βγαίνοντας στη ράχη της Κόκας χρειάζεται μία μικρή ανάβαση ως την  κορυφή της Κόκας 1.685μ. με πολύ ωραία θέα στις λίμνες Τριχωνίδα και
Λυσιμάχια, στα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Εύκολη διαδρομή για ορειβάτες. Β.Δ.1 – Ω.Π.4 -Υ.Δ.515μ.- Μήκος 6χλμ.

Την Κυριακή μετά το πρωινό θα γίνει κατάβαση στο χωριό Περιστέρι, όπου η ομάδα θα έχει αφήσει τα
αυτοκίνητα και επιστροφή στη Φθιώτιδα με ενδιάμεση στάση στο Γαλαξίδι και στους Δελφούς για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 4/1/2012.

Το κόστος της δράσης θα κυμανθεί σε περίπου 60 € ανά άτομο (καύσιμα, διαμονή και φαγητό για δύο ημέρες).
 
Απαραίτητος εξοπλισμός χειμερινού βουνού για τη 1η ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος, τηλ. 6976891093, email [email protected].