Εκτέλεσαν δυο ροδοπελεκάνους στις Πρέσπες

Εντοπίστηκαν νεκροί και έφεραν τραύματα από όπλο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23:08
28/09/2015
Εκτέλεσαν δυο ροδοπελεκάνους στις Πρέσπες
1
loading

Δυο πυροβολημένους, νεκρούς, ροδοπελεκάνους εντόπισαν τους καλοκαιρινούς μήνες οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών ενώ ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα, δεν αποκλείεται, οι πελεκάνοι του 2013 και 2014, να είχαν πυροβοληθεί σε μία από τις γειτονικές χώρες, στην ΠΓΔΜ ή στην Αλβανία, με τις οποίες η χώρα μας μοιράζεται τη λεκάνη των Πρεσπών. «Όμως, οι δύο φετινοί ροδοπελεκάνοι είναι σίγουρο, λόγω της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν, ότι πυροβολήθηκαν μέσα στον ελληνικό χώρο» επισημαίνεται σχετικά.

Τονίζεται επίσης ότι, αν και γίνεται μια σημαντική προσπάθεια καταγραφής των τραυματισμένων και νεκρών ειδών της πανίδας της περιοχής, τόσο από τον Φορέα Διαχείρισης όσο και από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, είναι σίγουρο ότι δεν καταγράφονται όλα τα περιστατικά και δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar armanto

    Κρατηστε τους εκτος ψυγειου για να τους φανε τα καθαρματακια που τους σκοτωσαν.(αν βεβαια βρεθουν ποτε).Μετα απο κανα μηνα και αψητοι θα ειναι οτι πρεπει γι'αυτους οι πελεκανοι.Μετα απο αυτο ουτε μαρουλι δε θα πυροβολουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει