Οι Αθηναίοι έφυγαν, το… όζον παρέμεινε στην πρωτεύουσα

Στα ύψη οι τιμές σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή και Θρακομακεδόνες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20:43
16/08/2015
Οι Αθηναίοι έφυγαν, το… όζον παρέμεινε στην πρωτεύουσα
1
loading

Μπορεί η Αθήνα να «άδειασε» καθώς οι κάτοικοί της «δραπέτευσαν» σε κοντινές και όχι μόνο παραλίες, ωστόσο, το όζον δεν λέει να φύγει από την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, σήμερα, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 191 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 208 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 199 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar μαρμότα

    το όζον?

    χαζοδημοσιογραφια στο peak.

    πηγαινετε να κανετε κανα αυγουστιάτικο μπανιο μπας και ερθετε ισια λιγακι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει