Λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ, είχαμε μία αντικατάσταση στους βασικούς ρόλους. Η Νάντια Μουρούζη ταλαιπωρείται από long covid και ήταν αδύνατο ν’ ανταποκριθεί στις απαιτητικές ανάγκες της πρόβας. Έτσι, την αντικατέστησε η επίσης σπουδαία ηθοποιός Κερασία Σαμαρά, η οποία θα βρεθεί στο πλευρό του Χρήστου Βασιλόπουλου στο… ακατάλληλο «Κουαρτέτο».

Ο Θανάσης Σαράντος βουτά στον σαγηνευτικό κόσμο του Χάινερ Μύλλερ, σκηνοθετώντας το πιο εμβληματικό έργο του. Ένα κείμενο αντισυμβατικό, μια ιλαροτραγωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις και την αυτοκαταστροφή των δυτικών κοινωνιών.

Ο διεθνούς φήμης γερμανός θεατρικός συγγραφέας εμπνέεται από τη Μερτέιγ και τον Βαλμόν, τα δύο πρόσωπα του περίφημου επιστολογραφικού μυθιστορήματος του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1781) και δημιουργεί ένα σαγηνευτικό ζευγάρι, το οποίο απορρίπτει κάθε κοινωνικό κανόνα και ηθική. Οι ήρωές του είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα σε ένα ανελέητο παιχνίδι σεξ και εξουσίας.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι δύο υπάρξεις προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους και να αντιμετωπίσουν τον θάνατο. Στη μοιραία τελευταία επαφή τους επιδίδονται σε μία ερωτική χορογραφία των σωμάτων, εναλλάσσοντας ρόλους και ταυτότητες υπερβαίνοντας τα όρια των φύλων. Ο έρωτας ως μέσο σαγήνευσης και καταδυνάστευσης τους οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο συγγραφέας προσδιορίζει τον χρόνο που διαδραματίζεται το έργο «πριν από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» και τοποθετεί την πλοκή του σ’ ένα τοπίο ερειπωμένο και παγερό. Το «Κουαρτέτο» είναι μια μαύρη φάρσα, μια τραγική κωμωδία που σκιαγραφεί με χιούμορ και σαρκασμό την πτώση και την αυτοκαταστροφή των δυτικών κοινωνιών καθώς και την παρακμή του αστικού πολιτισμού.

Ταυτότητα παράστασης

Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου

Ερμηνεύουν: Χρήστος Βασιλόπουλος (Βαλμόν), Κερασία Σαμαρά (Μερτέιγ),

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος
Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Προβολή-Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα, τηλ.: 210 5232097
Πότε: κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 για 15 μόνο παραστάσεις.
Επιπλέον παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 10, 17 και 24 Απριλίου στις 20:00
Εισιτήρια: 20 € (κανονικό), 16 € (μειωμένο: άνω των 65, φοιτητικό, ομαδικό), 12 € (ατέλειες-άνεργοι)
Προπώληση: Προσφορά Προπώλησης στα 12 ευρώ έως 20/3 στο more.com

Περιλαμβάνει γυμνό και είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.