Ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί σε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές γειτονιές στο κέντρο, με τις γευστικές προτάσεις τους να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο. Όπως και τα στέκια που ακολουθούν, συνδυάζοντας νόστιμο φαγητό και ωραίους εξωτερικούς χώρους

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Με πρωτότυπο όνομα που κερδίζει τις εντυπώσεις, σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με λίγο πιο «πειραγμένες» γεύσεις σε γενναίες μερίδες, ενώ ξεχωρίζει για την σωστή ισορροπία ποιότητας- τιμής. Ο χώρος ιδιαιτέρως μικρός, με φιλική ατμόσφαιρα που θα σας κερδίσει αμέσως. Όποιος αναζητήσει την Σαμ, θα την βρει στη συμβολή των Λεωνίδου & Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό.

Πυρολίκι

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στον Κεραμεικό, το Πυρολίκι (Μεγ. Αλεξάνδρου 117) αποτελεί, πια, σημείο αναφοράς για την περιοχή με τις γευστικές προτάσεις του να κερδίζουν τις εντυπώσεις όλων. Με βάση την ελληνική κουζίνα, τα πιάτα του ξεχωρίζουν για το μοντέρνο twist τους, αλλά και την γεύση που είναι αξεπέραστη. Διαθέτει και μια τέλεια αυλή, την οποία θα λατρέψετε.

Ο Τυπογράφος

Τυπογράφος

Το μεζεδοπωλείο φιλοξενείται στο πρώην τυπογραφείο της οικογένειας του ιδιοκτήτη, με έναν πολύ προσεγμένο χώρο με όμορφη διακόσμηση. Μπριζολάκια λαιμού, σαλάτα κινόα, χειροποίητες σεφταλιές με σος γιαουρτιού και αφράτο πιτάκι, ριζότο με τριλογία μανιταριών αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, χειροποίητο σαγανάκι αλλά και πιάτα ημέρας βάζουν σε πειρασμό. Κάποια βράδια έχει και live με τζαζ ή λαϊκές μουσικές.

Σεϋχέλλες

Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο έκανε τη διαφορά. Οι Σεϋχέλλες, αν και με εξωτικό όνομα, τιμούν την ελληνική κουζίνα και τα εγχώρια προϊόντα, με πρώτες ύλες αλλά και γεύσεις εμπνευσμένες από διάφορα σημεία της χώρας.

Laatrac

Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αποκαλύπτεται πίσω από μια μεγάλη σιδερένια πόρτα επί τις Λεωνίδου (Νο 63- 65). Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και διαφορετικά στέκια στην ευρύτερη περιοχή με ξεχωριστή φιλοσοφία η οποία κινείται γύρω από το τρίπτυχο  eat, drink, skate. Το Laatrac, εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά.