Η άνοιξη πια είναι εδώ και οι αυλές σε αγαπημένα στέκια μοιάζουν η ιδανικότερη αφορμή για μια γευστική έξοδο σε όμορφους χώρους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν θυμίζουν καν ότι βρισκόμαστε στην Αττική. Με πιάτα που τιμούν την ελληνική κουζίνα, παραδοσιακή και μοντέρνα, το σίγουρο είναι ότι εκτός από τον χώρο θα σας κερδίσουν και με το παραπάνω και οι γευστικές προτάσεις στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που ακολουθούν.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.   

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητάς του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Αυλή

Η Αυλή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα.

Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης

Η υπέροχη λουλουδένια αυλή του είναι μια από τις πιο αγαπημένες γωνιές στην περιοχή των Εξαρχείων (Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου). Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης σερβίρει νόστιμους μεζέδες με επιρροές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα.