Αν σας έχει λείψει το φαγητό της μαμάς στην Αθήνα θα βρείτε γευστικά στέκια που θα σας το θυμίσουν και με το παραπάνω. Μαγειρεία που μετρούν δεκαετίες παράδοσης, σερβίρουν σπιτικό, μαμαδίσιο εξαιρετικό φαγητό που ξεχωρίζει για την οικειότητα και το μεράκι με το οποίο έχει παρασκεαστεί.

Ο Τάκης

Μαγειρείο Ο Τάκης

Για να καταλάβετε ότι πρόκειται για μαγειρείο θα πρέπει να το γνωρίζετε, καθώς ο Τάκης (Αδριανείου 35) θυμίζει περισσότερο σπίτι. Κάτι που μεταφέρεται και στα πιάτα του, που παραπέμπουν σε εκείνα της μαμάς. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μαγειρεία που λειτούργησαν στο Ψυχικό και εντοπίζεται στην περιοχή από το 1979. Η κουζίνα του φημίζεται για τις σούπες της -κοτόσουπα, κρεατόσουπα, λαχανικών- αλλά και για τα σπιτικά μαγειρευτά, όπως τα κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι.

Η Ήπειρος

Οινομαγειρείο η Ήπειρος

Παρόλο που έχει συνδυάσει άρρηκτα το όνομά της με τις θρυλικές σούπες της, βάλσαμο για το στομάχι των ξενύχτηδων της πόλης, και όχι μόνο, το οινομαγειρείο Ήπειρος μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά προετοιμάζει καθημερινά πληθώρα μαγειρευτών πιάτων, παρασκευασμένων με περισσό μεράκι και ζεστασιά, θυμίζοντας έντονα το φαγητό της μαμάς. Από τα πιάτα που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε -εκτός από σούπες όπως πατσάς, μοσχαρόσουπα και κοτόσουπα- τα χειροποίητα σουτζουκάκια που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Δίπορτο

Ταβέρνα Δίπορτο

Ταβέρνα- θρύλος στο κέντρο της πόλης, με ετερόκλητο κοινό που την επιλέγει εδώ και χρόνια για έναν και μοναδικό λόγο. Τα απλά, λιτά κι απέριττα πιάτα της, που βγάζουν την οικειότητα και τη ζεστασιά του σπιτιού. Το Δίπορτο, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη γωνία Σωκράτους και Θεάτρου, όπου και εντοπίζεται, ενώ πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Νόστιμα όσπρια, φρέσκο ψάρι και ζεστές σούπες, στα πιάτα του καταλόγου που έχουν κερδίσει το κοινό.

Μαύρος Γάτος

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος (Πολέμωνος 4) στο Παγκράτι, προσφέρει τίμια πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.

Ροζαλία

Ροζαλία

Αν ένα γευστικό στέκι στο κέντρο έχει συνδυάσει το όνομά του με τα Εξάρχεια, αυτό σίγουρα είναι η οικογενειακή ταβέρνα Ροζαλία. Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54), λειτουργεί από το 1978 και διαθέτει μια μεγάλη γκάμα μαγειρευτών. Στα συν και η μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, τα οποία έρχονται στο τραπέζι σας σε δίσκο, για να διαλέξετε εκείνο που θα σας κάνει το κλικ.