Το Παγκράτι είναι μια περιοχή του κέντρου που φημίζεται για τις προσεγμένες προτάσεις τόσο για φαγητό, όσο για καφέ και ποτό.

Αυτήν την φορά το επιλέγουμε για τις γευστικές του στάσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους λάτρεις της κρεατοφαγίας, όσο και σε εκείνους που εκτιμούν ιδιαίτερα τις αυθεντικές κρητικές ή ιταλικές γεύσεις.

Για ζουμερά κρεατικά- Καραβίτης

Ταβέρνα– θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του ’20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο. Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.

Για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις- Cupola

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή στο Παγκράτι, το Cupola στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (νο 13) συγκεντρώνει στα τραπέζια του τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας και των ιταλικών γεύσεων γενικότερα. Με Ιταλό σεφ, δεν τίθεται θέμα περί αυθεντικότητας των πιάτων του! Στα συν η ενημερωμένη λίστα κρασιών και τα εξαιρετικά cocktails.

Για κρητικά μεζεδάκια- Κατσούρμπος

Μια λαχταριστή γνωριμία με τις κρητικές λιχουδιές σας περιμένει στον Κατσούρμπο (Αμύντα 2), στην περιοχή του Παγκρατίου. Θα το βρείτε ακριβώς πάνω στην Πλατεία Προσκόπων και θα το ξεχωρίσετε, επίσης, για το ζεστό και οικείο περιβάλλον του που θυμίζει περισσότερο επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, παρά εστιατόριο.

Το δημοφιλές εστιατόριο από το 2004 δελεάζει με πεντανόστιμες προτάσεις από το αγαπημένο νησί της Κρήτης, όλες φτιαγμένες με αγνές πρώτες ύλες από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού (γαλακτοκομικά προϊόντα, κρητικά χόρτα κ.α.), επιλεγμένες με γνώμονα πάντα την εποχικότητα. Δοκιμάστε αρνί με σταμναγκάθι, τσιγαριαστό αρνάκι, γαμοπίλαφο, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χοχλιούς μπουμπουριστούς κ.α.