Στις 13 Δεκεμβρίου 2012 θα κάνει τελικά πρεμιέρα στις αίθουσες το πρώτο μέρος του «Χόμπιτ», του ομώνυμου αριστουργήματος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, ο δημιουργός του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Η επική περιπέτεια του «Χόμπιτ», πρόκειται να διαδραματιστεί σε δύο μέρη. Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Οι δύο ταινίες θα γυριστούν σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι θεατές θα ακολουθήσουν τον Μπίλμπο Μπάγκινς σε μια επική αποστολή να απελευθερώσει το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο βρίσκεται υπό την κυριαρχία του δράκου Σμάουγκ.

Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο.

Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας: