Η ζωή του βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, έρχεται στη μεγάλη οθόνη υπό τη σκηνοθετική ματιά του Antoine Fuqua και της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Lionsgate. Την παραγωγή της ταινίας, η οποία θα έχει τον τίτλο «Michael», έχει αναλάβει ο Graham King, μαζί με την οικογένεια του τραγουδιστή και το σενάριο ο υποψήφιος για Όσκαρ John Logan. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate η ταινία «θα εξιστορεί όλες τις πτυχές της ζωής του Τζάκσον».

«Για μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την απόλυτη μουσική ιδιοφυΐα του Μάικλ Τζάκσον. Με επηρέασε να φτιάξω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του – ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έπαιζε σε υψηλή συχνότητα στο MTV», δήλωσε ο Fuqua. «Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική του έμοιαζε ακαταμάχητη» πρόσθεσε.

Η μεταφορά στον κινηματογράφο της ζωής του Τζάκσον έρχεται μετά το μιούζικαλ «MJ» στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ το 2022 με εισπράξεις πάνω από 83 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με τον Guardian.