Η απόφαση της DC Comics να αποκαλύψει τον γιο του Superman ως bisexual στην πρόσφατη έκδοση «Superman: Son of Kal-El», προξένησε πλήθος συζητήσεων στο διαδίκτυο ενώ έκανε μερικούς ορκισμένους φαν της σειράς κόμικ να απαρνηθούν τον τίτλο. Κάποιοι ωστόσο ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια της κριτικής.

Η αστυνομία στο Λος Άντζελες στάλθηκε στα σπίτια ορισμένων εικονογράφων και παραγωγών της DC Comics καθώς οι διαμαρτυρίες των θαυμαστών για την πρόσφατη εμφάνιση του Superman ανέβηκαν στο επίπεδο «αξιόπιστες απειλές για τη ζωή τους».

Το προσωπικό της DC ζήτησε από το LAPD να περιπολεί τις ιδιωτικές κατοικίες ορισμένων καλλιτεχνών, ανέφερε το TMZ, και τα γραφεία κόμικς στα στούντιο της Warner Bros., σύμφωνα με πηγές του TMZ, αν και δεν έχει αναφερθεί κάποια επίθεση ή ζημιά μέχρι στιγμής.

Ήταν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες όταν ο σημερινός Σούπερμαν —όχι ο Κλαρκ Κεντ, αλλά ο 17χρονος γιος του, Τζον, που φόρεσε την κόκκινη κάπα για μια νέα γενιά θαυμαστών— αποκαλύφθηκε ότι ήταν αμφιφυλόφιλος. Η νέα σειρά απεικόνιζε τον νεαρό υπερήρωα να φιλά τον hacktivist ρεπόρτερ Jay Nakamura.

Μπορεί ένας 17χρονος Σούπερμαν να πολεμήσει με γιγάντια ρομπότ αγνοώντας την κλιματική κρίση;

«Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα θεωρηθεί μεγάλο θέμα στο μέλλον», είπε ο καλλιτέχνης της DC John Timms στο IGN τον Οκτώβριο.

Ο Σούπερμαν του Τζον Κεντ σύμφωνα με τους δημιουργούς ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κοινωνικά ζητήματα της Γης παρά για τις απειλές από supervillains .

«Το ερώτημα για τον Τζον (και για τη δημιουργική μας ομάδα) είναι, για τι πρέπει να παλέψει ένας νέος Superman σήμερα; Μπορεί ένας 17χρονος Σούπερμαν να πολεμήσει με γιγάντια ρομπότ αγνοώντας την κλιματική κρίση; Φυσικά όχι», είπε ο συγγραφέας της DC Tom Taylor τον περασμένο μήνα. «Μπορεί κάποιος με σούπερ όραση και σούπερ ακοή να αγνοήσει τις αδικίες πέρα ​​από τα σύνορά του; Μπορεί να αγνοήσει τα δεινά των αιτούντων άσυλο;».

Βέβαια μυαλό των δημιουργών δεν μπορούσε να υπάρχει η σκέψη ότι η κριτική θα περνούσε σε απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Σούπερμαν είναι ο τελευταίος ήρωας που εντάχθηκε επίσημα στην LGBTQ κοινότητα – μαζί με τον κολλητό του Μπάτμαν, Ρόμπιν, την Κέιτ Πράιντ των X-Men και τον νέο Captain America, που όλοι εμφανίστηκαν ως queer τον περασμένο χρόνο.