Παρόλο που οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τα Πετράλωνα με τις γευστικές εξόδους τους σε μεζεδοπωλεία και ταβέρνες της περιοχής, η όμορφη γειτονιά της Αθήνας διαθέτει εξίσου αξιόλογες επιλογές για ποτό με την παρέα, σε χώρους προσεγμένους και φιλικούς.

Κύριος Χου

Ένα από τα στέκια που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα Πετράλωνα, ο Κύριος Χου (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) είναι από εκείνα τα μαγαζιά που ακόμη και πρώτη φορά να το επισκεφτείς, νιώθεις πως έχεις βρεθεί εδώ ξανά και ξανά. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από το 1933 και ταξιδεύει στο χρόνο με τη νοσταλγική του ατμόσφαιρα. Εξαιρετικά cocktails, μια τέλεια αυλή και το παρεΐστικο feeling στα όσα σίγουρα θα σε κάνουν να έρθεις εδώ και πάλι.

Upupa Epops

Ο τσαλαπετεινός (Αλκμήνης 7 & Θεανούς), όπως είναι η επιστημονική ορολογία του upupa epops, παρόλο που μετρά ελάχιστα χρόνια λειτουργίας στα Πετράλωνα, από την πρώτη κιόλας στιγμή κατάφερε να κερδίσει το κοινό της περιοχής, και όχι μόνο. Ο ρετρό χαρακτήρας και η vintage αισθητική του χώρου κάνουν τη διαφορά, την ώρα που η έμφαση δίνεται στα cocktails, τα οποία καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού. Διαθέτει αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας.

Σπιρτόκουτο

Από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της περιοχής (Κειριαδών 15), που έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες. Ο ρετρό χώρος ταξιδεύει στις δεκαετίες των ‘80s και ‘90s με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στα βιντεοπαιχνίδια της εποχής. Απροσποίητο και φιλικό περιβάλλον, χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και cocktails.

Κλουβί

Τόσο μικρό όσο πρέπει για να χαρακτηριστεί ως το στέκι της παρέας, το Κλουβί (Κυδαντινών και Δημοφώντος 57) αποτελεί σημείο αναφοράς για ποτό στα Πετράλωνα, λειτουργώντας από το πρωί και για καφέ.