Στο κέντρο της πόλης ανακαλύπτει κανείς στέκια που του φτιάχνουν τη διάθεση και απαλύνουν το άγχος και το στρες της καθημερινότητας. Όταν μάλιστα αυτά συνοδεύονται από τέλεια cocktails και υπέροχους χώρους με αυλές και κήπους τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια έξοδο με την παρέα ή τους συναδέλφους;

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα, super cocktails και προσεγμένο καφέ.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, ο τσαλαπετεινός (η επιστημονική του ονομασία το upupa epops) δίνει έμφαση στο μπαρ (η μπάρα του μετράει μάλιστα μήκος 7 μέτρων) με προσεγμένα cocktails και αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας.

Τα cocktails του είναι εξαιρετικά, γι αυτό και αποτελούν επιτυχημένη επιλογή. Το δημοφιλές πλέον στέκι, για καφέ και ποτό φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930s στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 7 & Θεανούς), τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.