Η συγγραφή βιβλίων, όσο συναρπαστική και δημιουργική κι αν ακούγεται στους περισσότερους, είναι γεγονός ότι δεν είναι και η πιο προσοδοφόρα καριέρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το mentalfloss.com, ένας μέσος μισθός για τους μυθιστοριογράφους των ΗΠΑ ανέρχεται στα 49.046 δολάρια, σχετικά χαμηλός για τα δεδομένα της χώρας. Ενώ οι περισσότεροι συγγραφείς αγωνίζονται να εξασφαλίσουν μια άνετη ζωή από τη δουλειά τους, είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν καταφέρει να κερδίσουν ολόκληρες περιουσίες από τα λογοτεχνικά τους έργα.

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι συγγραφείς όλων των εποχών

Σύμφωνα με το Most Expensive Thing, η Ελίζαμπεθ Μπάντιντερ είναι η πιο πλούσια συγγραφέας στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία περιουσίας στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Γαλλίδα φιλόσοφος είναι γνωστή για τα βιβλία της για τον φεμινισμό, όπως το «The Conflict: How Modern Motherhood Undermines the Status of Women». Είναι, επίσης, μέτοχος της Publicis Groupe, μιας εταιρείας διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων που ίδρυσε ο πατέρας της, κάτι το οποίο σίγουρα συνέβαλε στο γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους πιο πλούσιους συγγραφείς παγκοσμίως.

Στη δεύτερη θέση, χωρίς καμία έκπληξη, συναντάται η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία είδε την ζωή της να κάνει στροφή 180 μοιρών μετά την επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Χάρι Πότερ». Η κινηματογραφική τους εκδοχή, το θεματικό πάρκο και τα εμπορεύματα που έχουν εμπνευστεί από τους ήρωες και τους χαρακτήρες της σειράς βιβλίων φαντασίας της Ρόουλινγκ την έκαναν να αποκτήσει μια περιουσία, η καθαρή αξία της οποίας εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτιμάται ότι η μυθιστοριογράφος κέρδισε 181 δολάρια ανά λεπτό το διάστημα 2016- 17, ή 4,37 δολάρια ανά λέξη με βάση τη μέση ταχύτητα πληκτρολόγησης.

Οι κυρίες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας, στην οποία, βέβαια, συναντώνται και πολλοί εκατομμυριούχοι συγγραφείς με, επίσης, εντυπωσιακά κέρδη. Ανάμεσά τους ο Τζέιμς Πάτερσον με 560 εκατομμύρια δολάρια, κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το γεγονός ότι 14 συνεχόμενα βιβλία του κατέκτησαν όλα την πρώτη θέση στους καταλόγους των μπεστ σέλερ, ενώ είναι και ο πρώτος συγγραφέας διεθνώς που η εκδοτική του πορεία αποτελεί αντικείμενο διδασκαλίας στην Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ, καθώς και ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς βιβλίων θρίλερ και τρόμου, με περιουσία 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή είναι η λίστα με τους πιο πλούσιους συγγραφείς όλων των εποχών

  1. Ελίζαμπεθ Μπάντιντερ- 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια
  2. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ- 1 δισεκατομμύρια δολάρια
  3. Τζέιμς Πάτερσον- 560 εκατομμύρια δολάρια
  4. Στίβεν Κινγκ- 400 εκατομμύρια δολάρια
  5. Νόρα Ρόμπερτς- 390 εκατομμύρια δολάρια
  6. Ντάνιελ Στιλ-310 εκατομμύρια δολάρια
  7. Μπάρμπαρα Τέιλορ Μπράντφορντ- 300 εκατομμύρια δολάρια
  8. Νίγκελ Μπλάκγουελ- 292.5 εκατομμύρια δολάρια
  9. Τζον Γκρίσμαν- 220 εκατομμύρια δολάρια
  10. Τζέφρι Άρτσερ- 195 εκατομμύρια δολάρια