Κλείνει σχεδόν ένας μήνας από τότε που άνοιξε η εστίαση και δεν μπορούμε να χορτάσουμε με τίποτα τα αγαπημένα μας στέκια. Τα μπαράκια στο κέντρο έστρωσαν τραπεζάκια έξω και σας υποδέχονται με τα all time classic ποτά και cocktails τους και φυσικά γευστικά συνοδευτικά για μια έξοδο που τα έχει όλα.

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Baba Au Rum

Ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα World’s 50 Best Bars του κόσμου. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, στον μικρό πεζόδρομο της Κλειτιού, έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος και το σέρβις άψογο. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τόσο τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται, όσο και εκείνα στον πεζόδρομο της Δελφών.