Τα τελευταία χρόνια η πιάτσα του Χολαργού ακούγεται όλο και περισσότερο με μπαράκια και all day στέκια να κερδίζουν τις εντυπώσεις του κοινού και να αναδεικνύονται σε σταθερές επιλογές.

Ακολουθούν τέσσερις διευθύνσεις που αξίζει να επισκεφτείτε και να συμπεριλάβετε στις επιλογές σας, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην περιοχή.

Henhouse

Αμερικάνικου τύπου bistro στο Χολαργό (Φανερωμένης 8), αδερφάκι του δημοφιλούς και αγαπημένου Bootleg. Εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (το όνομά του είναι αφιερωμένο σε μία από τις πιο «περιβόητες» γυναίκες διακινήτριες παράνομου αλκοόλ της εποχής, το Henhouse ξεχωρίζει για την τρομερή αισθητική και τις comfort food προτάσεις του καταλόγου. Στα συν τα εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ. Jazz και swing μουσικές, δένουν τέλεια με την αισθητική του χώρου.

White Spoon

Σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό Χολαργός, είναι το πρώτο μαγαζί που δημιουργήθηκε στην περιοχή και προκάλεσε την κινητικότητα για τη δημιουργία «πιάτσας» και στο Χολαργό. Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ακούμε τη λέξη Χολαργός, συνειρμικά έρχεται στο νου και το White Spoon (Λεωφόρος Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1).

Αν και αρχικά καθιερώθηκε για τον καφέ και το φημισμένο πρωινό του, με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελίξει πολύ και την μπάρα του, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις εμπνευσμένες συνταγές των cocktails του, τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε πως αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Bootleg

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe– cocktail bar (Φανερωμενης 8) που έχει όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης –Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ.

Η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.

Bookali

Λίγα μόλις βήματα από τη στάση του μετρό στο Χολαργό, το Bookali (Λεωφόρος Μεσογείων 236) είναι από τα καθιερωμένα στέκια της περιοχής για ποτό και cocktails μετά την δουλειά ή νωρίς το βράδυ. Αγαπημένο μπαράκι στις επιλογές του κοινού για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τα εξαιρετικά cocktails και την party διάθεση.