Ξεχάστε όσα ξέρατε για το street food. Οι προτάσεις που ακολουθούν αποδεικνύουν και με το παραπάνω ότι μπορείς να ξεφύγεις από τα κλισέ, ακόμη κι όταν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι γρήγορο, εύκολο αλλά πάνω απ’ όλα νόστιμο στο… πόδι.

Ζυμαρικά, ψητές πατάτες και πέστροφα τυλιχτή σας μυούν στη νέα φιλοσοφία του street food στην πόλη, καλώντας σας να ανακαλύψετε τις προτάσεις τους που πραγματικά γίνονται ανάρπαστες.

Αλ3ξ-The Fresh Pasta Bar

Η νέα άφιξη στο Κολωνάκι, και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Δεξαμενής, συστήνει το κοινό της πόλης στην street food εκδοχή των ζυμαρικών. Πρόκειται για ένα pasta bar με χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά και διάφορες σάλτσες που ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό μακαρονά.

Με ανοιχτή κουζίνα, σε καθημερινή βάση εδώ προετοιμάζονται τα φρέσκα ζυμαρικά και οι σπιτικές σάλτσες, κυρίως από ελληνικά προϊόντα. Λειτουργεί με τη φιλοσοφία self service. Μικρή κάρτα με λίγες προτάσεις, οι οποίες ανανεώνονται αναλόγως τις εποχιακές πρώτες ύλες.

Πρίγκιπας

Αν δεν έχετε επισκεφτεί τον Πρίγκιπα, επί της Χαριλάου Τρικούπη (νο 23), ήρθε η ώρα να το κάνετε. Ο λόγος το πρωτότυπο σουβλάκι πέστροφας, που πραγματικά προκαλεί εντυπώσεις και περιέργεια.

Η αυθεντική εκδοχή του είναι αυτή με την πέστροφα –σερβίρεται σε πίτα καλαμποκιού με φάβα, κάπαρη, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι– ενώ  υπάρχει επιλογή και με χέλι. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη έχει διακριθεί για τα επιλεγμένα κρεατικά (προβατίνα, βουβάλι, κεμπάπια Φλωρίνης, χοιρινή πανσέτα) από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

Καυτή πατάτα

Όχι δεν πρόκειται για τις λατρεμένες, τηγανητές πατάτες που όλοι λιγουρευόμαστε πού και πού, αλλά για ολόκληρες ψητές πατάτες… «τεράστιων» διαστάσεων. Ζυγίζοντας περίπου 500 γρ. (πρόκειται για την ελαφρότερη που θα βρείτε) ψήνονται στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα και σερβίρονται πιο… καυτές από ποτέ.

Μόλις ψηθούν κόβονται στα δύο, οι ειδικοί προσθέτουν βούτυρο και κασέρι και η συνέχεια βρίσκεται στα δικά σας γούστα. Από toppings μπορείτε προσθέτετε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες υλικά –μανιταροζαμπονοσαλάτα, πίκλες, κόκκινα φασόλια, ντορίτος κ.α. Εναλλακτική επιλογή στην Καυτή Πατάτα, επί της Κολοκοτρώνη (νο 37), οι έτοιμες προτάσεις classic ή kumpir combos.