Μία από τις τάσεις της εποχής που έχει καθιερωθεί και ως η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, κυρίως όταν βγαίνουν για πρωινό ή brunch.

Τα αυγά σε διάφορες εκδοχές κυριαρχούν στις γευστικές προτάσεις των καθιερωμένων στεκιών στην πόλη, τα οποία εφευρίσκουν νόστιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς για να πρωτοτυπήσουν σερβίροντάς τα πιο λαχταριστά και θελκτικά από ποτέ.

Hide & Seek

Με σημείο αναφοράς τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο του, το Hide & Seek, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου (νο 254) έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις επιλογές μας, τόσο για φαγητό όσο και για τα φημισμένα cocktails του. Ανοίγει από το πρωί σερβίροντας υπέροχο καφέ, φυσικούς χυμούς και όλων των ειδών τα snacks και συνεχίζει με προσεγμένα πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Σημείο αναφοράς για το brunch του τα burger με αυγό. Τέλος, στα δυνατά χαρτιά του η ενημερωμένη μπάρα με τα ευφάνταστα cocktails των ταλαντούχων bartenders που ταιριάζουν ωραία με τα πιάτα του μενού και καλύπτουν κάθε γούστο.

Frater & Soror

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη του Παγκρατίου, βρίσκεται στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, και αποτελεί την νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου (The Clumsies, Odori) και Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (Odori), σε συνεργασία με τους Θάνο Τσουνάκα (Theory) και Γιώργο Γιγή.

Το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic. Ο βραβευμένος σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημιουργεί εμπνευσμένες comfort γεύσεις.

Black Cat

Το νέο all day στην Κηφισιά, επί της πολυσύχναστης Κυριαζή (νο 9) ξεχωρίζει ήδη για το ζεστό περιβάλλον και τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου του. Ο καφές εδώ συνοδεύεται από αλμυρά και γλυκά pancakes, αυγά σε διάφορες εκδοχές με κορυφαία τα benedict με καπνιστό σολομό και διάφορες μπαγκέτες. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή και για ποτό με επιλογές σε cocktails και κρασιά που κερδίζουν το ενδιαφέρον.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτήριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα –ανάμεσά τους και κάποια με αυγά– για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Collage

Ένας πολυχώρος στον πεζόδρομο της Καπνικαρέας φέρνει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Collage είναι ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Στο «Collage» η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα, μυρωδάτα χαρμάνια καφέ και πλούσιο πρωινό (στις προτάσεις του φιγουράρουν και πιάτα με αυγά), συνεχίζεται με απογευματινά cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτι και σπέσιαλ καλεσμένους.