Ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής, η Αθηναϊκή Ριβιέρα, συναντάται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών (χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) από το κέντρο της Αθήνας.

Η ακτογραμμή κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου, που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο και φτάνει έως και το ακρωτήριο του Σουνίου, κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για τους επισκέπτες της, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν βρίσκονται στην πόλη αλλά σε κάποιον δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.

Μικροί και βραχώδεις όρμοι που εναλλάσσονται με αμμώδεις παραλίες, σημεία με πολύ πράσινο δίνουν τη θέση τους σε πολιτιστικά κέντρα και μαρίνες, την ώρα που ιστορικά αξιοθέατα συνυπάρχουν αρμονικά με πολυτελή 5* ξενοδοχεία και δημοφιλή εστιατόρια και clubs.

Τα δυνατά σημεία του νότιου μετώπου της Αττικής συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αξίζει κανείς να βιώσει στην «γαλάζια» πλευρά του νομού για μια απόδραση από την πόλη, τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από αυτή.

Η βόλτα σας δίπλα στη θάλασσα ξεκινάει από το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοw, kάνει μια στάση στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ένα από τα αγαπημένα σημεία της πόλης για περίπατο δίπλα στη θάλασσα και δημοφιλή προορισμό για ψυχαγωγία και χαλάρωση και συνεχίζει προς τη Γλυφάδα.

Η «πρωτεύουσα» θα μπορούσε να πει κανείς της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που ξελογιάζει με την προσεγμένη ακτογραμμή και τη μόνιμη καλοκαιρινή της διάθεση δίνει τη θέση της εν συνεχεία στη Βούλα και τις οργανωμένες πλαζ της.

Επόμενος προορισμός η Βουλιαγμένη. Ένα σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς απλώνεται μπροστά σας με τους εντυπωσιακούς πανύψηλους φοίνικες της παραλιακής περαντζάδας να σας μεταφέρουν σε μέρη… εξωτικά! Σημείο αναφοράς η περίφημη Λίμνη Βουλιαγμένης, ένας κρυμμένος θησαυρός της αττικής φύσης.

Συνεχίζοντας στη ροή του δρόμου ακολουθεί η Βάρκιζα, από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα με όμορφους κολπίσκους και παραλίες με καθαρά νερά, ουζερί, ταβέρνες και εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα για όλα τα γούστα και τα budget.

Η παραλιακή διαδρομή μέχρι το Σούνιο περιλαμβάνει, επίσης, στάσεις για βουτιές (για τους πιο τολμηρούς) και φαγητό και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος.

Στο τέλος της διαδρομής στο ακρωτήρι του Σουνίου δεσπόζει το ιερό του Ποσειδώνα, ένα από τα σημαντικότερα ιερά του αρχαίου κόσμου και της Αττικής, που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους. Η πανοραμική θέα από εδώ προς το Σαρωνικό θα σας εντυπωσιάσει, χαρίζοντάς σας την πιο όμορφη «φωτογραφική» ανάμνηση της βόλτας σας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

*Σημειώστε ότι η γραμμή 3 (Θουκυδίδης) του τραμ «Σ.Ε.Φ- Ασκληπιείο Βούλας», σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια ρομαντική βόλτα κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, από το Νέο Φάληρο μέχρι τη Βούλα.