Με τον καιρό σύμμαχό μας μέχρι και την Παρασκευή, δεν χάνουμε ευκαιρία να ξεμυτίσουμε από το σπίτι τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης. Καθιερωμένα στέκια στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη στρώσει τραπέζια σε πεζόδρομους και σκαλάκια προσκαλώντας για τον πρώτο ανοιξιάτικο καφέ της σεζόν.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αχνιστό καφέ και αρωματικό ρακόμελο. Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, ενώ σερβίρει επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε καφέ από χαρμάνια υψηλής ποιότητας και επιλεγμένους μονοποικιλιακούς ψημένους στο προφίλ που σας αρέσει καλύτερα.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, από τα πιο δημοφιλή στέκια στο Κουκάκι για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικό, του πολύ καλού καφέ του. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.